Graag wil ik mijzelf aan u voorstellen:

Korte Levensloop

Op 19 oktober 1965 werd ik in Apeldoorn geboren, waar voor een groot gedeelte mijn kindertijd en jeugdjaren doorgebracht werd.
Na het behalen van het VWO diploma aan het Christelijk Lyceum te Apeldoorn en de vooropleiding Latijn en Grieks begon ik in 1987 aan de studie theologie.

De theologische studie werd in 1994 met een kerkhistorisch onderwerp over de Nadere Reformatie in Rotterdam ( 1652-1683) afgerond.
Naast het hoofdvak Kerkgeschiedenis waren kerkrecht en symboliek (leer van de inhoud en geschiedenis van de belijdenisgeschriften) mijn doctorale bijvakken.

predikantschap

In 1995 deed ik kerkelijk examen en ontving ik het beroep naar Burdaard c.a. in het hoge noorden van Friesland, waar op 26 maart 1995 de bevestiging en intrede plaats vond. Na Burdaard volgde Bunschoten en Sint Laurens. Op dit moment woon ik samen met Claudia, mijn vrouw in Westervoort (nabij Arnhem).


Vanuit deze plaats in de Liemers ( Driehoek Arnhem- Zevenaar- Doesburg) ga ik veelvuldig in kerkdiensten op vele plaatsen in het land voor. Ik ben lid van de Hervormde Gemeente te Randwijk en predikant- lid van de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse kerk in Nederland (PKN). Op de Preekzoeker van de PKN staan de mogelijke data, waarop ik voor zou kunnen gaan. Wie weet treffen wij elkaar onder het Woord of op andere wijze.

Februari 2020 Jan-Willem Wind.